Panorama Brabant - donderdag 29 oktober

15/10/20
recently_dots.png

Een creatiever Brabant is een slagvaardiger Brabant. In tijden van voorspoed zorgen kunst en creativiteit voor innovatie en vooruitgang. In tijden van tegenslag zorgen ze voor veerkracht en perspectief, en blijken we met elkaar een stevig vangnet in handen te hebben. We hebben allemaal een stukje van de puzzel in handen. Hoe leggen we die zinvol aan elkaar?

Creativiteit in de wetenschap, in beleidsontwikkeling, in sociaal domein, in onderwijs, in economie, in zorg. Het is nodig en essentieel. Om alternatieven te vinden. Zeker als bestaande kaders niet langer opgaan. Kunst & cultuur bieden ons onverwacht perspectief, triggeren onze nieuwsgierigheid en zijn een van de hofleveranciers voor creativiteit voor alle Brabantse inwoners en voor professioneel top-talent. Van dwarsdenkers en sociaal-culturele professionals, tot autonome kunstenaars die het ondenkbare zichtbaar maken. Kunst, cultuur en creativiteit zitten in het DNA van Brabant, als regio van makers en innovatie.

Daarom organiseren we Panorama Brabant - gesprek van de toekomst. Een breed maatschappelijk gesprek waarin we samen de toekomst onder de loep nemen. Open, onderzoekend en met een urgentie om te bewegen. Met partners uit overheid, bedrijfsleven, zorg & welzijn, onderwijs, kunst & cultuur en creatieve sector. Dit doen we door ruimte te geven aan dit gesprek. Niet met het idee vaste antwoorden te vinden, maar vooral inspiratie en beweging te vinden door krachten te bundelen. Een manier om Brabant nog sterker uit de crisis te krijgen.

Donderdag 29 oktober trappen we dit gesprek af met een bijeenkomst die voor iedereen via een livestream te volgen is. Heleen Herbert (Heijmans), Cyrille van Bragt (Helicon), Klaas Burger (Academie voor Beeldvorming), en Lucas van Grinsven (ASML) delen hun blik op de toekomst, en de uitdagingen die er liggen op gebied van deze thema's: Bouwen, Leren, Gelijke kansen, en Innoveren. Gedeputeerde Wil van Pinxteren (Vrije Tijd, Cultuur en Sport, Bestuur en Veiligheid) is hier ook bij aanwezig.

Panorama Brabant is een initiatief van De Kunst van Brabant, Van Abbegroep, DOKc en Kunstloc Brabant.


Meld je hier aan voor de livestream.
 

Deel dit bericht:
  • Post naar Twitter
  • Post naar Facebook
  • Post naar LinkedIn