Nieuw lid: Kings of Colors

12/06/19
Marcel Kouwenberg Photography - KOC 2016 (18) copy.jpg

De Kunst van Brabant verwelkomt Kings of Colors als nieuw lid van de vereniging!

Kings of Colors | The Streetfest with the Street’s Best

Kings of Colors, in 2013 opgericht door Jan-Henk van Ieperen (1972) en Patrick de Kaste (1972), is te omschrijven als rauw, puur, creatief, kleurrijk en eigenwijs. Kings of Colors is ontstaan vanuit de wens en een sterke behoefte om een podium te bieden aan Urban Arts & Culture. Voor Kings of Colors zijn straatkunst en straatcultuur essentiële onderdelen van onze samenleving. Kunst verbindt mensen en het vergroot de onderlinge aantrekkingskracht. Het rauwe, authentieke van de straat spreekt mensen aan. Kings of Colors maakt Urban Arts & Culture toegankelijk en wil iedereen de creatieve, vrolijke en energieke Urban subcultuur laten ervaren.

Met het Kings of Colors geven wij inzicht in de oorsprong van een geweldige subcultuur en de bijbehorende sfeer en lifestyle van dans, muziek en beeldende kunst. Kings of Colors toont actuele Urban kunst- en cultuuruitingen, volgt de laatste trends in de Urban Arts en levert op een laagdrempelige manier een bijdrage aan de kunst- en cultuurbeleving van jong en oud. Er gebeurt zoveel moois op straat, dat wil Kings of Colors voor iedereen zichtbaar maken. Kings of Colors wil kunst en cultuuruitingen die voortkomen uit en aansluiten bij Urban (sub)culturen een eigen zichtbaarheid en positie binnen de kunst en cultuursector bieden, niet alleen door het organiseren van een eigen festival maar ook door het creëren van verbindingen met andere culturele instellingen en evenementen.

Den Bosch Murals | De straat als Podium

Buurten en wijken een kleurrijk en aantrekkelijk gezicht geven en betrokkenheid creëren. Mensen in een andere dan een museale omgeving in aanraking brengen met kunst en cultuur. Samen met inwoners een verhaal vertellen over de historie van een wijk, dorp of stad. Dat is het doel van het project Den Bosch Murals. Onder het motto ‘de straat als podium’ wordt op muren of objecten gevelkunst aangebracht. Dit in samenspraak met inwoners, ondernemersen/of organisaties. Den Bosch Murals is een initiatief van Patrick de Kaste en Jan-Henk van Ieperen, artistiek en zakelijk leiders van het Urban Arts en Culture Festival Kings of Colors.

Het rauwe, authentieke van de straat spreekt mensen aan. Een muurschildering leeft. Je voelt dat er met passie aan is gewerkt. Bovendien laat kunst mensen met andere ogen kijken en beïnvloedt het de manier waarop we denken. Kunst is iets van ons allemaal. Daarom hoort kunst niet alleen in een museum maar ook op straat. Door muurschilderingen in overleg met betrokken partijen een prominente plek in het straat- en wijkbeeld te geven, wordt de leefomgeving aantrekkelijker en aansprekender. Met kleurrijke toevoegingen van het allerhoogste niveau willen wij een positieve bijdrage leveren aan het imago van de stad. Gevelkunst kan het verhaal vertellen van een buurt of wijk en daarmee de omgeving kleur en identiteit geven. Bij inwoners kan een eigen mural saamhorigheid,betrokkenheid en een gevoel van trots creëren.

Het credo van het project Den Bosch Murals is ‘kunst maken wij samen’. Kings of Colors ziet gevelkunst als middelom verbindingen en crossovers tussen inwoners, ondernemers, overheid en onderwijs tot stand te brengen.

Zakelijk leider Jan-Henk van Ieperen: “Ik herinner mij het moment dat ik in 1985 geraakt werd door de documentaire “Style Wars” uitgezonden door de VPRO als de dag van gisteren. Daar zat ik, als jochie van 13 volledig gebiologeerd te kijken naar een geweldig epos over de graffitiscene in New York. Na het zien van deze documentaire ben ik besmet met het graffitivirus en dit virus is tot de dag van vandaag door mijn bloed blijven stromen. In die tijd leerde ik Patrick de Kaste kennen die lid was van een rivaliserende crew in Veenendaal. Ondanks de rivaliteit en het elkaar proberen af te troeven, is er ook een hechte vriendschap ontstaan. Onze vriendschap en gezamenlijke passie voor graffiti is de basis voor Kings of Colors. Graffiti wordt meer en meer geaccepteerd en steeds populairder. Het heeft het rauwe, authentieke van de straat; dat spreekt mensen aan. Een graffitiwand leeft, je voelt dat er met passie aan is gewerkt. Er gebeurt zoveel moois op straat, dat wil ik voor iedereen zichtbaar maken. Met Kings of Colors wil ik liefhebbers en buitenstaanders graag welkom heten in de wereld van Urban Art en Culture en gevestigde en talentvolle Urban kunstenaars een podium aanbieden.


Artistiek Leider Patrick de Kaste: “Ieder mens heeft een levenslijn met passie, ideeën, ervaringen, wijsheid en ga zo maar door. De rode draad in mijn levenslijn is Hip Hop en de cultuur die daarbij hoort. Op mijn 12de ben ik hier mee in aanraking gekomen en die cultuur is ruim 30 jaar later nog volop aanwezig. Ik ben begonnen met breakdancen en graffiti spuiten, maar omdat ik een paar kilo zwaarder en ouder geworden ben, ben ik nu alleen bezig met graffiti. De reden dat ik met Jan-Henk Kings of Colors ben begonnen is dat we allebei dezelfde passie delen. Wij kennen elkaar al vanaf onze 13de dus er ligt een goede fundering. Ik wil Kings of Colors laten uitgroeien tot een platform in de Urban Arts scene.”

Jan-Henk van Ieperen
Zakelijk Leider | Oprichter Kings of Colors 
T. 06-21711320
E. janhenk@kingsofcolors.com

Patrick de Kaste
Artistiek Leider | Oprichter Kings of Colors 
T. 06-11625968
E. patrick@kingsofcolors.com
 

Meer informatie

Deel dit bericht:
  • Post naar Twitter
  • Post naar Facebook
  • Post naar LinkedIn