De Kunstpraktijk

    aureliavanderburght.jpg

De Kunstpraktijk in Veldhoven is haar culturele onderneming waarin zij haar activiteiten heeft gebundeld. In een pand, dat je het best kan benoemen als een heerlijke speelplaats voor de kunsten!
In de galerie ontwikkelt zij samen met andere kunstenaars wisselende exposities en één van de guestrooms B&B wordt telkens ingericht met beeldende kunst, aansluitend op de lopende expositie.
In het atelier organiseert zij inspirerende creatieve workshops voor groepen en groepjes en ontwikkelt zij haar beelden.

Haar beeldend werk kenmerkt zich door een maatschappelijke betrokkenheid. ‘Ik werk vaak op locatie en reageer op ruimtes. Zo’n ruimte analyseer ik, kijkend naar historie, gebruik of actuele problematiek. Daarbij laat ik me in het werkproces leiden door eigen ervaringen, emoties en interpretaties. Ik werk niet in één materiaal, maar kies materialen die uitdrukking geven aan dat wat ik beoog. Dat deze manier van werken iedere keer tot andere vormen of oplossingen leidt, is voor mij te vergelijken met de manier waarop het leven zich aan mij toont. Iedere keer krijg ik met nieuwe facetten van het leven te maken, waarbij de oplossingen niet eenduidig zijn..
Verandering, contrast en ritmische herhalingen zijn aspecten die regelmatig terugkeren in mijn werk, dat bestaat uit beelden, performances, installaties en schilderwerk

​Nadat Aurelia van der Burght bijna tien jaar binnen de dans bijna 10 jaar actief is geweest als balletpedagoge en choreografe, werkt zij sinds 1993 als beeldend kunstenaar en docente in de beeldende vakken. Daarnaast hanteerde zij de pen als freelancer in de journalistiek.