Activiteiten van [Prod]nu

28/10/16
recently_dots.png

Bijna november, en dan weten jullie misschien al: eerste vrijdag van de maand zijn er weer activiteiten van [prod]nu.
Deze avond staat eigenlijk helemaal in het teken van VERHALEN. Verhalen van bekende en onbekende mensen in speeches. Heerlijk om naar te luisteren met een glaasje in de hand. Kluizenaar Marte Boneschansker presenteert het eindresultaat van een onderzoek naar de verlangens van vrouwen en dat levert (h)eerlijke en openhartige verhalen op. Tot slot een literaire theatermonoloog waarin maar liefst een hele eeuw in Europa de revu passeert: Bloedgetuigen van auteur/acteur Johan de Boose.
 
Komt dat luisteren!
 
Programma vrijdag 4 november
 
17.00 uur: Speeches
over het genot van spreken in eenrichtingsverkeer
Met: Marco Termes (dichter/schrijver), Natasja d’Armagnac (theatermaker), Marte Boneschansker, xxxx
Toegang gratis, bar is open.
 
18.00-20.15: Kluizenaar #3 Marte Boneschansker Revisited
BLOOS is een audioprogramma over sensualiteit, verlangen en alles wat daar tussen zit. Marte Boneschansker is een van de jonge makers verbonden aan Het Huis Utrecht. Voor BLOOS heeft Marte jonge meisjes, pubers, dertigers, veertig-nog-wat, vijftiger, pensionada’s en hoogbejaarde dames geïnterviewd. De gesprekken gingen over liefde, vrijen, seksualiteit, maar ook over de sensatie van de wind door je haren, het geluid van iemand die een cello stemt in een andere kamer, de rush die je voelt als je heel hard moet rennen om de bus te halen.
Van al deze gesprekken heeft ze podcasts gemaakt die deze avond zijn te horen. In een intieme setting kun je luisteren naar de verhalen van deze vrouwen.
Toegang gratis, bar is open.
 
20.30 uur: Bloedgetuigen – Johan de Boose theatermonoloog
Drie personages staan op uit het puin van de oorlog: een Vlaamse soldaat die in Leningrad bij de SS is beland, een Russisch-Joodse soldaat die dienst neemt bij de door hem gehate Stalin, en een jonge ballerina, de meest verkrachte vrouw ter wereld. Het speelvlak is de geschiedenis, de twintigste eeuw, Europa. Het mooiste en het ergste waartoe de mens in staat is, wordt op dat speelvlak opgevoerd. Niets is vrijblijvend.
In 2011 publiceerde Johan de Boose de spraakmakende roman Bloedgetuigen, een bijna duizend pagina’s tellend epos over de Tweede Wereldoorlog, de collaboratie, het verzet en het Oostfront, bekeken vanuit diverse, verrassende standpunten. De auteur heeft nu een theatervoorstelling gemaakt, waarin hij in dialoog treedt met zijn eigen boek. De voorstelling begint als een lezing, maar ontspoort geleidelijk. De schrijver wordt speler.
‘Een literaire polyfonie: het boek is tegelijk een historische roman, een bildungsroman, een ideeënroman én een experimentele roman.’ De Volkskrant
 
Kaarten: normaal 16 euro, vroege vogels (tot 1 nov) 13 euro, FHK 8 euro, vorstvrijpas gratis.
 

Meer informatie

Deel dit bericht:
  • Post naar Twitter
  • Post naar Facebook
  • Post naar LinkedIn